Introductie

Welkom op de site van Marja Reitsma, leverancier van fruits de mer en andere delicatessen. Wij leveren het mooiste wat de zee te bieden heeft, topvers vanuit Frankrijk en inmiddels ook vanuit andere landen. 

Het geheim van ons succes is niet alleen de smaak van de producten, maar ook de kraakversheid; alles wordt pas uit het water gehaald op het moment dat u het besteld heeft. Verder staan we bekend om onze service. We waarborgen onze kwaliteit, door niet op visafslagen in te kopen, maar regelrecht bij oesterkwekers, vissers en dergelijke. Zo weten we dat we een constante kwaliteit aan kunnen bieden!

WAAR ONZE PASSIE VANDAAN KOMT?

Halverwege de jaren 80 nam mijn vader, Dick Reitsma, een bakje oesters mee vanuit zijn geliefde Bretagne, dat bij toeval terechtkwam bij twee grote namen van die tijd; Wulf Engel en Cas Spijkers, die er beiden razend enthousiast over waren. Al snel bleek dat er in de hele Nederlandse tophoreca behoefte was aan deze ongekende Bretonse kwaliteit en vooral ook aan de kraakversheid. “Als je mooie oesters wilt hebben, moet je bij Dick zijn”, zo ging het in het kokswereldje rond, waarvan het bewijs in deze twee prachtige stukjes van Herman den Blijker en Ron Schouwenburg te lezen is. In eerste instantie bracht Dick creuses, fines de claires, belons (platte oesters) en bouchot mosseltjes. Maar de koks hadden vertrouwen in zijn service en kwaliteit en vroegen om coquilles St Jacques, kokkels, amandes, krab, zee-egels…. Het duurde niet lang of Dick was bezig om heel Nederland te voorzien van de mooiste fruits de mer.

Marja Reitsma samen met Herman den Blijker

Dick is in 1997 overleden, maar de vraag naar mooie producten blijft bestaan. En ik haal er veel voldoening uit om iedere week aan die vraag te voldoen!

Nieuwsgierig naar ons aanbod en de mogelijkheden tot samenwerking? Ik hoor het graag!