Kreeft & Meer...

"Lekker en veelzijdig. Dat is de langoustine."

Coquilles

Het seizoen van de Bretonse coquilles St Jacques is weer begonnen! Zoals jullie gewend zijn weer kraakvers uit de baai van Erquy,
de “Hoofdstad van de Coquille”.

Mooie kwaliteit, horen we net van de eerst-binnenlopende boten.

Reitsma Seafood - Coquilles

Kreeft

Onze kreeft heeft een stress-vrije voorgeschiedenis; de vangst wordt gedaan met grote fuiken, de temperatuur en druk wordt constant gecontroleerd en wij werken niet met tussenhandelaren, zodat de kreeften zo veel mogelijk hun rust houden.

Dit zorgt voor volle kreeften met mooi, zacht vlees.Daarnaast werken we alleen met hard shell kreeften. Hard shell kreeften hebben iets roder en zoeter vlees en houden zich sterker in jullie koeling.

Reitsma Seafood - Kreeft

Tonijn

Bij Reitsma Seafood bieden we de keuze uit verschillende soorten tonijn. Vanwege het feit dat wij de milieuproblematiek serieus nemen, is voor ons de herkomst van de vis belangrijk en de manier waarop gevist wordt (bijvoorbeeld longline of handlijn, dit vooral in verband met bijvangst van vogels, schildpadden en andere vissen).

Naast deze overwegingen geeft natuurlijk ook smaak en toepasbaarheid de doorslag bij het opnemen van een tonijnsoort in ons assortiment. De prachtige donkerrode kleur is absoluut natuurlijk en wordt gevormd door de roodkleurende myoglobine in de spieren van de tonijn.

Naast hele loins, met en zonder ketting, hebben we bijvoorbeeld ook Saku Sashimi blokken en speciale tartaarstukken.

Reitsma Seafood - Tonijn

Zalm

Sockeye zalm is de prachtig rode zalm uit Alaska. Onze sockeye zalm heeft het MSC-keurmerk, wat betekent dat hij op milieu- en diervriendelijke wijze wordt gevangen.

Er zijn dus geen kleurstoffen en antibiotica toegevoegd, zoals dat bij gekweekte zalm gebeurt. 


Goed voor de wereld en fantastisch voor de smaak!

Reitsma Seafood - Zalm

Mosselen

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de Bretonse / Normandische bouchot mosselen en de Zeeuwse bodemcultuur mosselen? Bochot mosselen zijn vaak net iets minder groot en vet gevuld dan een bodemcultuur mossel, maar zitten wel bomvol smaak! De bouchotjes groeien aan palen die rechtop in zee staan, op plaatsen waar ze met laag water boven water komen te staan. Hierdoor krijgt het mosselvlees een totaal eigen smaak, een stevige textuur en een prachtige kleur. Heerlijk!

Maar voor de liefhebber van Zeeuwse mosselen; ook deze zitten in ons assortiment, in 3 verschillende maten, Extra (klein), Imperial (middel) en Jumbo (groot).
En net zo vers als dat je van onze andere producten gewend bent!


Via ons kan iedereen dus heerlijk genieten van de nieuwe échte Zeeuwse mosselen.

Reitsma Seafood - Mosselen

Lupini

Lupini, het kleinere zusje van de vongole, is een overheerlijk schelpje wat het hele jaar door verkrijgbaar is. ’s Winters mooi in een soep of pasta, ’s zomers lekker gewoon op een bordje.
Omdat de lupini diep onder het zand leeft begin je met het goed te spoelen in zout water.

Daarna gooi je de lupini met aanhangend water in een pan en bakt ze op tot ze open gaan (niet wild omschudden, want het schelpje is zeer kwetsbaar). Gooi het kookvocht weg. Verhit flink wat olijfolie, voeg knoflook en peterselie toe en als laatste de lupini. 


Succes verzekerd!

Reitsma Seafood - Lupini

Skrei

Misschien heb je al iets meegekregen van het nieuws dat het niet lang meer zal duren eer we weer skrei kunnen eten. Niet? Dan hier even in het kort uitgelegd waarom sommige mensen daar zo enthousiast van worden.

Skrei is een soort kabeljauw. Anders dan andere kabeljauwsoorten blijft de skrei niet op één plaats, maar trekt hij ver, van de Barentszzee naar Noord-Noorwegen, om te gaan paaien. Tijdens zijn tocht eet hij weinig, en doordat hij daarnaast ver van de kust verwijderd blijft, krijgt hij veel minder parasieten binnen dan zijn niet-reizende soortgenoten. Hierdoor is het vlees witter, steviger, puurder van smaak, rijk aan proteïnen, vitaminen en mineralen. De Skrei mag niet het hele jaar bevist worden; pas als hij aan het einde van zijn trektocht is, bij de eilandengroep Lofoten, krijgt een klein aantal vooral kleine vissersbootjes vergunning om te vissen tot Pasen.


Ook Reitsma Seafood heeft weer Skrei, zodra het goed verkrijgbaar is.

Reitsma Seafood - Skrei

Krab

Van groot tot heel groot, krab is heerlijk en past bij veel gerechten. Daarnaast is deze duurzaam gevangen en daarmee een eerlijk en mooi stukje vlees.

Krabben kunnen wij in verschillende maten verkrijgen van de grote koningskrab tot heerlijke kleine krabben voor in pastagerechten.

Krabben bij Reitsma is succes verzekerd!

Reitsma Seafood - Krab